כמות הפסולת האלקטרונית המיוצרת בעולם נמצאת בעליה מתמדת וכך גם חלקה היחסי בכלל האשפה שבסילוקה יש לטפל. נכון לשנת 2010 הכמות השנתית של פסולת אלקטרונית בעולם הייתה כ 50 מיליון טונות, כ 5% מכלל מיליארד טונות האשפה שאנו מייצרים מדי שנה.
מחזור פסולת הינו מאבני היסוד של השמירה על הסביבה ועל האיזון האקולוגי החיוני לשם המשך קיומם התקין של מיני חיים רבים על פני כדור הארץ, בני האדם ביניהם.
כדי להבין טוב יותר את החשיבות שבמחזור מאורגן של פסולת אלקטרונית כדאי להכיר מעט את החומרים המזיקים המצויים בה. כל עוד ציוד אלקטרוני משומש מוצא דרכו למטמנות האשפה או למשרפות חומרים אלה ישתחררו באופן בלתי מבוקר אל הסביבה, ירעילו את האדמה, יחלחלו את מי התהום ויהפכו חלק מן האוויר אותו אנו נושמים.
מכשירים אלקטרוניים מהווים את חוד החנית של הטכנולוגיה המרשימה אותה השכיל האדם לפתח. אין פלא כי בייצורם של מכשירים כאלה נעשה שימוש במגוון עצום של חומרים. אמנם רבים מן החומרים (למשל מיני מתכות ויסודות אחרים) הינם כאלה המצויים באופן טבעי בסביבה אולם גם הם עשויים להזיק כאשר ריכוזם הופך גבוה באופן חריג.
פסולת אלקטרונית מכילה מתכות כבדות כגון ניקל, אבץ, עופרת, ליתיום, כספית, קדמיום, סלניום וארסן.
חומרים מזיקים אחרים עשויים להשתחרר בעת התפרקות תרכובות פלסטיות שונות ובאופן מואץ עוד יותר במידה ואלה נשרפות.
חומרים שונים המצויים בפסולת אלקטרונית עשויים להיות מזיקים לסביבה אם זו תיטמן בקרקע או תישרף אולם לחילופין יהיו בעלי ערך אם יופרדו מן הפסולת באמצעות תהליכי מיחזור מתאימים.
לאור ריבוי החומרים המזיקים בפסולת אלקטרונית מחד והאפשרות להפיק תועלת כלכלית ממחזורה מאידך אך הגיוני הוא להפוך מחזור פסולת אלקטרונית למוסדר ומקיף.